top of page

Mijn kotmadam.

Bijgewerkt op: 14 jun. 2021

Kinneke, zoude da nu wel doen? Uw eigen bedrijf opstarten in volle Corona-tijd?" Mijn kotmadam keek me bezorgd aan. Ze was misschien niet meer van de jongsten, maar één ding heb ik van haar geleerd : ze heeft al-tijd gelijk. Mijn kotmadam is namelijk één van de meest wijze vrouwen die ik ken. Ik ontmoette haar meer dan 30 jaar geleden toen ik op zoek was naar een kot in Gent. Haar adres stond bovenaan de lijst met beschikbare kamers die we van de Hogeschool hadden meegekregen en mijn vader was duidelijk niet van plan om verschillende adressen af te dweilen. Ik dacht er toen anders over maar achteraf gezien, bleek dat een goed idee. Van de kotmadam leerde ik wijsheden zoals daar zijn : "Kinneke, geen geld hebben in een relatie, da's van de beest." Ze bleek helaas gelijk te hebben. Of nog : "Kinneke, d'er is niks zo slecht of er is iets goeds aan." Later trouwens schaamteloos gekopieerd door Johan Cruijff met zijn "elk nadeel heb zijn voordeel". En ook dit bleek te kloppen als een bus.

Toen de kotmadam dus bovenstaande wijsheid uit haar mouw schudde, sloeg de schrik mij dan ook even om het hart. Maar kijk, ik ben bijna even eigenwijs als mijn vader, dus ik ga voor ééééééén keertje haar advies niet ter harte nemen en er gewoon voor gaan. Ook al is het super spannend om een eigen zaak op te starten! Maar ik wil wil dit gewoon heel graag en sorry Marco, dromen hoeven niet altijd bedrog te zijn. ;)

So can I do it, yes, I can!62 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

Hop!

Oogvocht.

Den Bleiter, zo werd politicus Bert Anciaux wel eens vaker denigrerend genoemd. Omdat hij herhaaldelijk en plein public zijn tranen de vrije loop liet. Heel herkenbaar voor mij. In het verleden sprak

bottom of page