top of page

Eurosong.

Bijgewerkt op: 7 jun. 2021

Ja, het is weer van dadde: het muzikale hoogtepunt van het jaar!


Deze keer is Nederland gastland en oh boy, dat zullen we geweten hebben.... Vanwege de liefde kom ik wel eens in Nederland en het is daar allemaal Eurosong wat de klok slaat. Niet dat ik dat erg vind hoor. Sterker nog : ik ben stiekem wel fan van Eurosong. Toen ik klein was, mochten we altijd opblijven tot de inzending van België op tv was geweest. Féést! Helaas niet altijd voor het oor.... ;)

In die tijd werden alle liedjes nog in de oorspronkelijke taal gebracht, wat ik sowieso al erg exotisch vond. En elke inzending werd begeleid door een heus orkest en een dirigent begot!


Omdat jullie massaal aandringen (...) geef ik graag mijn alltime favorites mee:


1. Mijn favoriete winnaar: na bijna 30 jaar blijft dit liedje nog steeds overeind staan als een huis. Pure romantiek. Toch? ;)
2. Mijn favoriete Italiaanse inzending: aaaah...dat drama, die poëzie, die taal!3. Mijn favoriete inzending van onze Noorderburen : er-rug aanstekelijk en het blijft de hé-le dag plakken. U bent bij deze gewaarschuwd! :)4. Mijn favoriete outfit aller tijden : 12 points go to Russia voor de origineelste jurk. Hoe sjiek is dees? Wie mij een beetje kent, weet dat ik bovendien een zwak heb voor de Russische taal. Een streling voor het zowel het oor als het oog dus. :)

5. Mijn Scandinavische favoriet : ons aller Carola (die dit jaar de 12 punten van Denemarken mocht toekennen en dit op een nogal euh... "aparte" manier deed). Instant happiness met een erg hoog hoemparapapa-gehalte à la Marva.6. Om te vermijden dat u denkt dat ik geboren ben in het stenen tijdperk, geef ik nog mijn favorietje van de laatste jaren mee: Euphoria van Loreen uit 2012. Volumeknop op 9 en meebrullen maar....Volgend jaar afspraak in Italië. Ciaooo!!

36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Oogvocht.

Den Bleiter, zo werd politicus Bert Anciaux wel eens vaker denigrerend genoemd. Omdat hij herhaaldelijk en plein public zijn tranen de vrije loop liet. Heel herkenbaar voor mij. In het verleden sprak

Comments


bottom of page